Potrebno: 600g brasna
paketic svezeg kvasca
1/2 kasike secera
1 kasika soli
1/2 kesice praska za pecivo
200ml mleka
200ml jogurta
50ml ulja
2 zumanca
za fil: 50ml kecapa
100g sunke
150 g kackavalja
origano,susam
Nacin pripreme: Svez kvasac razmutiti sa secerom u toplom mleku i ostaviti da se dize.
U brasno dodati prasak za pecivo, so, ulje, zumance,jogurt i podignuti kvasac. Sve dobro izmesati i umesiti glatko testo. Testo ostaviti na toplom mestu da se udvostruci.
Dignuto testo razvaljajte u obliku veceg pravougaonika. Po povrsini testa rasporediti kecap a zatim sunku i izrendani kackavalj i posuti origanom.
Testo savijte u rolat i iseci na parcade debljine 2-3cm. Staviti ih u pleh oblozen oaoirom za pecenje, premazati umucenim zumancetom i posuti susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180C oko 20minuta.
paketic svezeg kvasca
1/2 kasike secera
1 kasika soli
1/2 kesice praska za pecivo
200ml mleka
200ml jogurta
50ml ulja
2 zumanca
za fil: 50ml kecapa
100g sunke
150 g kackavalja
origano,susam
Nacin pripreme: Svez kvasac razmutiti sa secerom u toplom mleku i ostaviti da se dize.
U brasno dodati prasak za pecivo, so, ulje, zumance,jogurt i podignuti kvasac. Sve dobro izmesati i umesiti glatko testo. Testo ostaviti na toplom mestu da se udvostruci.
Dignuto testo razvaljajte u obliku veceg pravougaonika. Po povrsini testa rasporediti kecap a zatim sunku i izrendani kackavalj i posuti origanom.
Testo savijte u rolat i iseci na parcade debljine 2-3cm. Staviti ih u pleh oblozen oaoirom za pecenje, premazati umucenim zumancetom i posuti susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 180C oko 20minuta.
Нема коментара:
Постави коментар